Over Radio Seaside2017-03-26T19:28:54+00:00

Radio SeasideDit is de website van Radio Seaside, Seaside draait non-stop muziek “24/7”. Onze playlist, welke U zelf kunt helpen meebepalen, loopt van pakweg 1947 tot 2017. Veel bekende maar ook de minder bekende groepen en artiesten komen aanbod.  Ook de muziek  anno nu wordt niet vergeten, we proberen zoveel als mogelijk recente cd’s toe te voegen zodat de playlist altijd fris en vernieuwd blijft.

Geschiedenis

Hoe is Radio Seaside ontstaan?  Al vanaf begin jaren 70 wordt er naar de radio geluisterd, de keuze viel op radio gemaakt vanaf zee. We zijn begonnen met Radio Noordzee Internationaal, dit omdat de programma’s deels live vanaf het schip, de Mebo 2, kwamen.  Met live uitzendingen ben je als luisteraar meer betrokken bij het programma en het klinkt veel gezelliger. Na 31 augustus 1974, waren de radio’s Mi Amigo en Caroline onze bron van luistergenot. vooral Radio Caroline met z’n unieke album georiënteerde programma’s was een lust voor het oor.

In 1979 vonden we het tijd om zelf eens wat op te zetten, Radio Hollandia was het resultaat met muziek op iets meer dan 101Mhz. Dit was redelijk succesvol en heeft bestaan tot 1983, dienstplicht riep. Radio Caroline was inmiddels weer in de ether vanaf de Ross Revenge dus minder noodzaak om zelf aan de slag te gaan. Na 1990 werd het stil vanaf de noordzee. En waren we weer aangewezen op muziek vanaf het land.

Studio Radio Seaside

De productiestudio, om bijvoorbeeld jingles te maken

Met de mogelijkheden die het internet hedentendaage biedt begon het radio virus weer te kriebelen.  We besloten een stream op te zetten met bijbehorende website. De naam Radio Hollandia zou logisch zijn geweest, echter deze naam kwamen we zoveel tegen dat er uiteindelijk voor Radio Seaside is gekozen. De leus werd “music that matters” internet gaat immers de hele wereld over. Radio Seaside draait vol automatisch via SAM broadcasting software. De soundprocessing is van Breakaway Broadcast Processing. Verder bezit Seaside een eigen jingle pakket ingesproken door Bart van Gogh. Nieuws uitzendingen worden verzorgd door WNC. In de toekomst ligt het in de bedoeling gepresenteerde programma’s te gaan maken. Maar de muziek, daar draait het om.

Het Format:
Elk uur na het nieuws starten we met een classicrock track, gevolgd door een nummer van een pas uitgekomen album. Derde plaat er een uit de jaren 70. Elk uur heeft hetzelfde format, zeg maar muzikale formule, maar de nummers zijn steeds weer anders. Verder elke zondag avond de request top 10 en elke werkdag tussen 9-10 alleen jaren 60/70/80. Verder een aantal vaste items, iedere week een verse plugplaat, elke werkdag na 7 uur een motown track, in kader van nazorg een oude plugplaat. Verder seaside’s  oudje van de week en het album van de maand. De nieuwste nummers komen regelmatig voorbij in “Vers van de pers” . Nieuws op het hele uur en weer en / of headlines op het half uur. Een gevarieerd muzikaal menu wordt U voorgeschoteld. Bovendien zijn we steeds bezig nieuwe muziek aan U te laten horen. Wat de nieuwste aanwinsten zijn kunt u lezen op onze homepage. Wat er gedraaid wordt ziet en hoort U op onze website player. Op de pagina Playlist en Request kunt U zien wat er gedraaid gaat worden en wat er is gedraaid. Tevens kunt U een verzoekplaat aanvragen. Een aangevraagd nummer wordt vrijwel direct gedraaid.

Radio Seaside, een scheepslading muziek en meer….