Radio Seaside’s Album van de maand

Elke maand kiest Radio Seaside een album van de maand. We zijn hier op 1 juni 2015 mee begonnen. Randy Bachman met z’n album Heavy fuel beet het spits af. Mocht je zelf een suggestie hebben?? Meldt het via ons contact adres Radio Seaside internetradio uit Egmond zendt 24 uur per dag / 7 dagen per week muziek nieuws en weer uit. Elke dag zijn er meerdere tracks te beluisteren. Op werkdagen om 02:45 – 08:45 – 14:45 en 20:45 uur. In het weekend 02:45 – 12:45 – 17:45 en 22:45 uur.

 

Overzicht vanaf juni 2015:

 

Bachman

Album van de maand juni 2015

Randy Bachman kennen we natuurlijk als oprichter van The Guess Who en Bachman-Turner Overdrive. Dit nieuwe album is een uiting van zijn liefde voor de klassieke jaren ’60 Blues Rock . Een liefde die hij hier niet alleen deelt met zijn nieuwe power trio en de luisteraar maar ook Neil Young, Joe Bonamassa, Peter Frampton, Robert Randolph en wijlen Jeff Healey, die allen meespelen.

 

 

 

 

 

 

Richard Thompson

Album van de maand juli 2015

Het nieuwe album Still is het beste sinds jaren. Nieuw klinkt het allemaal niet, maar Thompsons liederen klinken frisser dan in jaren. Misschien komt het door de prille samenwerking met de oude voorman van Wilco, Jeff Tweedy die de productie van het album op zich nam en tevens gitaarpartijen inspeelde.

 

 

 

 

 

 

Leon Bridges

Album van de maand Augustus 2015

Coming Home, Bridges’ debuutalbum, klinkt fraai. Compacte liedjes waarin hij zijn stem voortdurend inhoudt. Geen enkel soulgilletje dat tegenwoordig zo gebruikelijk is (zie Charles Bradley). Bridges blijft gecontroleerd, beheerst zingen. De meeste kleur en variatie komt van het brede palet dat de jongens van White Denim (nu Niles City Sound geheten) tot hun beschikking hebben.

 

 

 

 

 

 

ian McNabb

Album van de maand september 2015

Ian McNabb, krugerrands. Bestelbaar via de website van Ian McNabb

 

 

 

 

 

 

 

David Gilmour rattle-that-lock

Album van de maand oktober 2015

David Gilmour, Rattle that lock, z’n 4 e solo album. Met Polly Samson, z’n vrouw, als tekstschrijver.

 

 

 

 

 

 

Jeff Lynne's Alone in the universe

Album van de maand december 2015

Houd je van The Beatles houd je van Jeff Lynne, geweldig mooi album. Niet voor niets ons album van de maand!!!